Website promoten op verstandige wijze

Uw website promoten is belangrijk voor het succes van uw website of webshop. Uw potentiële klanten informeren zich op het internet. U dient hoog te scoren in de zoekmachines, zodat u wordt gevonden. Door uw website te promoten komt u steeds hoger in de zoekmachines. Uw website promoten dient u wel op een doordachte wijze te doen. Zodra dit begint te lijken op spamming is dit nadelig voor uw ranking.

Hoe website promoten op Google?

De vraag: ’Hoe website promoten op Google?’ wordt zeer regelmatig gesteld. Social Media kunnen u hierin beperkte mate bij helpen. Social Media is vooral ondersteunend voor informatieve publicaties. Het is zeer belangrijk dat u publiceert op betrouwbare nieuwsportalen zoals het ANP of van Belga. Echter dit zijn vrij algemene persportalen. Meer doelgericht en ook betaalbaar zijn de portalen van ZipZoo en Blogger Webservice.

Online marketing tool voor uw website promotie op Google

Zipzoo en Blogger webservice bieden u een online marketing tool, content marketing tool en anderen noemen het een artikel linkbuilding tool. In feite wordt u een dashboard geboden wat u helpt bij het plaatsen van een artikel. Een goed marketing artikel heeft minimaal 400 woorden en wordt voorzien van plaatjes en een filmpje. Deze foto’s en filmpjes worden gehaald vanaf de pagina binnen uw website of webshop die u wenst te promoten. Het is heel belangrijk voor de ranking van uw webpagina dat de plaatjes niet te groot zijn. Ook het filmpje duurt bij voorkeur niet langer dan één minuut.

Website promoten met professionele tekstschrijver?

Voor het schrijven van pagina’s binnen uw website of webshop is het verstandig om een ‘SEO’ tekstschrijver in te huren. Deze schrijft een tekst die voldoet aan de gestelde richtlijnen. Publicaties in artikel portalen kunt u zelf schrijven. Het zoekwoord waarop u wenst te ranken dient te worden opgenomen in de tekst. Als u 10 artikelen publiceert, dan is het belangrijk dat u variatie aanbrengt in het zoekterm gebruik.

Website promoten met unieke content

U dient zich te realiseren dat u geen content op het internet gaat ‘lenen’. Zoekmachines zoals Google en Bing hebben gespecialiseerd in het opsporen van ‘Duplicate content’. U dient originele tekst te produceren in correct Nederlands. Hiermee bedoelen we niet een stuk Engelse tekst met Google vertaler omzetten naar het Nederlands. Deze gekopieerde tekst wordt gedetecteerd. Als u wenst kunt u het schrijven van de teksten uitbesteden.

Website promoten door indexering

Wanneer u artikelen heeft gepubliceerd in de artikelen portalen, dan is het belangrijk dat deze worden geïndexeerd. ZipZoo en Blogger webservice bieden de mogelijkheid om dit voor u uit te voeren. Overigens dient u uw webpagina’s binnen uw website en webshop regelmatig te laten indexeren.

Website promoten en ranking meten

Een website promoten is leuk als u ook weet wat de resultaten zijn op het moment van promotie. Het volgen van uw ‘ranking’ posities kunt u doen met een professionele tool SERPBOOK. Eventueel kunt u dit afnemen via ZipZoo en Blogger Webservice. Zo maakt u gebruik van de volledige meetinformatie op basis van een gedeeld abonnement. Ook bij een website promoten geldt meten is weten!